Otomotivin geleceğini belirleyecek girişimciler final yolunda

Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde Ticaret Bakanlığı desteğiyle yürütülen 'Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması' Ön Elemelerinde Bursa Uludağ Üniversitesi ve ULUTEK’ten üç girişimci yer aldı.

Otomotivin geleceğini belirleyecek girişimciler final yolunda

2020 yılı "Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması" yüzlerce girişimcinin katılımıyla bir kez daha otomotiv sektörünün geleceğine damga vuracak projelere sahne oldu. Her yıl düzenlenen Yarışma kapsamında bu yıl da yüzlerce girişimci çevrimiçi toplantılarla sunumlarını gerçekleştirdi. Ön elemeyi geçen girişimciler https://www.otomotivingelecegi.com sitesi üzerinden açıklandı.

ULUTEK Teknopark Genel Müdürü ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Karagöz yarışmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Karagöz, otomotiv başkenti Bursa’nın pozisyonunu koruması ve geliştirmesi, bilhassa ihracattan daha fazla pay alması adına çalışmaları önemsediğini ifade etti. Yarışmanın yoğun ilgi gördüğünün altını çizen Prof. Dr. Karagöz, Bursa’dan çıkacak girişimlerin başarı hikayelerinin oluşması ve bunun girişimci adaylarına ilham olması açısından önemine vurgu yaptı.

Yarışmanın ödül töreni 27 Ekim’de çevrimiçi olarak gerçekleşecek ve ilk 5’e giren girişimciler para ödülünü almaya hak kazanacaklar. İlk 5 girişim için Bursa’yı temsilen Bursa Uludağ Üniversitesi’nden iki, ULUTEK’ten de bir girişimcinin olmasının kendilerini memnun ettiğini açıklayan Prof.Dr.Karagöz, girişimcilere gelecek yıl için hazırlıklara başlama tavsiyesinde bulundu.

yılından bu yana aralıksız düzenlenen yarışmada, başarılı bulunan projeler para ödülü ile ödüllendiriliyor Bunun yanı sıra başarılı projelerin hayata geçirilebilmesi için sanayicilerle tanışma olanağı sunuluyor. Otomotiv sektörüne yönelik yenilikçi fikri olan tüm girişimci ve girişimci adayları yarışmaya başvurabiliyor.

banner2
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER