Canel Otomotiv pandemi dönemini başarıyla yönetiyor

Yeşilova Holding’in otomotiv kanadını temsil eden Canel Otomotiv, pandemi dönemini başarıyla yürütüyor.

Canel Otomotiv pandemi dönemini başarıyla yönetiyor

Otomotiv sektörüne alüminyumdan çözümler üreten Canel Otomotiv, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında da üretim sürecini başarılı bir şekilde devam ettiriyor. Mart ayından itibaren Türkiye’de etkisini gösteren ve ülkemizde üretimle birlikte hayatın da durmasına sebep olan bir dönemin başlangıcını yaptıklarını aktaran Canel Otomotiv Yatırım ve Endüstriyel Satınalma Yöneticisi Alper Erk, Canel Otomotiv’in bu süreci başarılı bir şekilde yönettiğini aktardı. Erk “Ülkemizde faaliyet gösteren ana sanayi araç üreticilerinin 2019 ve 2020 yılı ilk 6 aylık araç üretim adetlerini incelediğimizde sektördeki daralmanın yüzde 30 bandında olduğunu söyleyebiliriz. Bu rakamlar doğrultusunda da salgın global anlamda tedarik zincirine bazı olumsuz durumları da beraberinde getirdi. Canel Otomotiv olarak almış olduğumuz alternatif yöntemler sayesinde bu süreci aksatmadan sürdürmeye çalıştık” dedi.

TEDARİKTEKİ 3 OLUMSUZLUĞA DİKKAT

Koronavirüs ile birlikte tedarikteki olumsuzlukları da değerlendiren Erk sözlerine şöyle devam etti: “Tedarik kanadında 3 ana başlıkta toplayabileceğimiz olumsuzlardan bahsedebiliriz. Bunlar, hammadde tedarik problemi, malzeme fiyat artışları ve emniyet stoku kaynaklı finansal yükün taşınması. Bu olumsuzlara karşı, salgın süresince hammadde tedarik probleminin önüne geçebilmek adına bazı alternatif yöntemler devreye alınabilir. Bunların başında emniyet stoklarını artırarak malzeme temininin sürekliliğini sağlayabiliriz. Bu durumun üretimin devamlılığı noktasında getirisi olduğu gibi stok artışına bağlı olarak finansman yükü ve stok alanlarının yetersizliği gibi dezavantajları da söz konusu.” Stokların artmasıyla birlikte ilave depolamaya ihtiyaç olacağının da altını çizen Erk, tedarik zincirinin güvence altına alınabilmesi için çoklu taşıma modelleri üzerinden de çalışma yapılabileceğine değindi. Yurt dışından tedarik edilen ürünlerin farklı taşıma şekilleri ile taşınmasının da gündeme geldiğini aktaran Erk, standart ürünlerin tedarikinde alternatif tedarikçiler devreye alınarak tedarik zincirinde de devamlılık sağlanabileceğini aktardı.

ACİL EYLEM PLANLARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Salgının üretim ve tedarik zincirine etkisini düşürebilmek için acil eylem planlarının tekrardan gözden geçirilmesi ve yeniden planlaması gerektiğine de dikkat çeken Erk “Canel Otomotiv olarak üst yönetimimiz tarafından da takip edilen bu süreçte hızlı karar alabilmek adına ‘Covid Risk Yönetim Ekibi’ni devreye soktuk. Böylelikle firma içerisinde alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi, uygulamaların takibi ve alınan tedbirlerin devamlılığı sağlanıyor. Bunun dışında; şirketimizde çalışan arkadaşlarımızın periyodik olarak sağlık kontrolleri yapılmakta olup, hizmet alımları alternatifli olarak yapılarak hizmet devamlılığını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

banner2
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER